Ulje kantariona za spoljašnju upotrebu

280 рсд

U cvetovima kantariona nalaze se bojene materije: do 0,4% hipericina, flavonoida, do 0,3% etarskog ulja sa terpenima, i do 10% tanina. Herba (cvet sa stabljikom) sadrži i do 3% hiperforina, materije sa antibiotskim delovanjem. Kantarion ima antiseptično, antiupalno, analgetičko i epitelizirajuće dejstvo, te se može koristiti kod opekotina, za zarastanje rana, čireva i hemoroida. Neguje i štiti osetljivu kožu sklonu alergijama. Pomaže uklanjanje modrica. Ulje od kantariona je obogaćeno  vitaminom  E.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Sastav: Uljani ekstrakt cveta kantariona 1:4 (Hyperici flos oleum extractum).

Osobine i delovanje: U cvetovima kantariona nalaze se bojene materije: do 0,4% hipericina, flavonoida, do 0,3% etarskog ulja sa terpenima, i do 10% tanina. Herba (cvet sa stabljikom) sadrži i do 3% hiperforina, materije sa antibiotskim delovanjem. Kantarion ima antiseptično, antiupalno, analgetičko i epitelizirajuće dejstvo, te se može koristiti kod opekotina, za zarastanje rana, čireva i hemoroida. Neguje i štiti osetljivu kožu sklonu alergijama. Pomaže uklanjanje modrica. Ulje od kantariona je obogaćeno  vitaminom  E.

Način upotrebe: Ulje se nanosi direktno na oštećenu (ili neoštećenu) kožu ili se njime natapa gaza kojom se oblaže ozleda. Na modrice se utrljava  blagim masiranjem.

Mere opreza: Dokazana preosetljivost na neku komponentu preparata.
Osobe svetlog tena treba da budu umerene u korišćenju kantariona i njegovih preparata u toku sunčanja, jer pojačava dejstvo UV zračenja pa se mogu javiti opekotine.

Za spoljašnju upotrebu.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Ulje kantariona za spoljašnju upotrebu“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *