Brezin šećer

469 рсд730 рсд

Brezin šećer je potpuno prirodan zaslađivač biljnog porekla koji se ponaša i rastvara poput običnog šećera i može u potpunosti zameniti njegov ukus. Dobija se iz drveta breze a po svom sastavu je 100% ksilitol, supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Brezin šećer je potpuno prirodan zaslađivač biljnog porekla koji se ponaša i rastvara poput običnog šećera i može u potpunosti zameniti njegov ukus. Dobija se iz drveta breze a po svom sastavu je 100% ksilitol, supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću. Brezin šećer ima veoma nizak glikemijski indeks 7-13, dok recimo fruktoza ima indeks 19 a beli šećer (saharoza) 100. Takođe, u odnosu na saharozu, brezin šećer sadrži 40% manje kalorija (2,4Kcal/g) i polako se apsorbuje i vari što dovodi do osećaja sitosti. To ga čini pogodnim za ishranu svih onih koji brinu o normalizaciji nivoa šećera u krvi i telesne težine.
Brezin šećer nije pogodno tlo za razvoj gljivica te je pogodan za osobe koje su na kandida dijeti.
Nacin upotrebe: Može se koristiti kao i svaki drugi zaslađivač, prilikom pravljenja kolača, kuvanja i pripreme napitaka.
Preporučena dnevna doza: Postepeno povecavati kolicinu koja se unosi npr. prve nedelje 10 grama dnevno, druge nedelje 20 grama itd. Upotreba brezinog šećera u
većim količinama odjednom (oko 30gr ili 6 kafenih kašičica) može da izazove dijareju.
Sadržaj: 100% ksilitol iz drveta breze

Napomena: brezin šećer nije plodno tlo za gljivice, zbog čega nije pogodna osnova za peciva gde se koristi kvasac.

Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal*

Energ.vrednost 1035kJ/240Kcal

Proteini (0%*)
Ugljeni hidrati 100 g (51,7%*)
od kojih šećeri 0 g (0%*)
Masti 0 g (0%*)
Od kojih zasićene masne kiseline
Biljna vlakna 0 g (0%*)
So 0 g (0%*)

Dodatne informacije

Količina

150g, 300g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Brezin šećer“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *