Heljda oljuštena organska

560 рсд

Heljda se tradicionalno gaji zbog hranljivog zrna koje je prirodni izvor magnezijuma, fosfora, gvoža i kalijuma, a sadrži skoro sve vitamine B grupe i vitamin E. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Preporučuje se u ishrani, naročito u zimskim mesecima, jer greje i daje puno energije. Od heljde se pripremaju ukusne čorbe, supe, variva i salate. Heljdino brašno se može dodavati brašnu ostalih žitarica za pečenje hleba i peciva.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Heljda se tradicionalno gaji zbog hranljivog zrna koje je prirodni izvor magnezijuma, fosfora, gvoža i kalijuma, a sadrži skoro sve vitamine B grupe i vitamin E. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Preporučuje se u ishrani, naročito u zimskim mesecima, jer greje i daje puno energije. Od heljde se pripremaju ukusne čorbe, supe, variva i salate. Heljdino brašno se može dodavati brašnu ostalih žitarica za pečenje hleba i peciva.

Sastojak: 100% oljuštena heljda

Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.

Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal*

Energ.vrednost 1440kJ/343Kcal(17%*)

Proteini 13 g (26%*)
Ugljeni hidrati 71 g (27%*)
od kojih šećeri 2 g (2,3%*)
Masti 3,4 g (5%*)
Od kojih zasicene masne kiseline 0,7 g (3,5%*)
Nezasićene masne kiseline 40 g (80%*)
Biljna vlakna 10 g (41%*)
So 0 g (0%*)
Vitamin E 1 mg (8%**)
Tiamin (vitamin B1) 0,1 mg (9%**)
Riboflavin (vitamin B2) 0,4 mg (28%**)
Niacin (vitamin B3) 7 mg (43%**)
Piridoksin (vitamin B6) 0,2 mg (14%**)
Gvožde 2,2 mg (16%**)

Dodatne informacije

Težina 500 g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Heljda oljuštena organska“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *