Integralno heljdino brašno 1kg Bio Heljda

425 рсд

Kategorija: Oznaka:

Opis

Heljda se od antičkih vremena koristi u ljudskoj ishrani. Od nutritivnih komponenti heljdinog zrna treba posebno istaći visok sadržaj proteina jedinstvenog aminokiselinskog sastava koji heljdi daje superiornost u odnosu na druge žitarice. Zrno heljde, takođe, sadrži masti, dijetna vlakna, brojne minerale od kojih se visokim sadržajem, izdvaja megnezijum, zatim oligoelemente (mangan, hrom, cink), kao i vitamine.

Posebnost heljde je i u visokom sadržaju bioflavonoida, među kojima dominira rutin, zbog čega se heljda poslednjih decenija sve više koristi i kao lekovita biljka.

Hladno mlevenje zrna heljde na vodeničkom kamenu, doprinosi tome da sva lekovita i hranljiva svojstva ove kulture ostanu sačuvana. Istraživanja govore da je heljdino brašno najbolje koristiti u mešavinama brašna (ražano, sojino, pšenično, kukuruzno). Preporučuje se da heljdino brašno čini 1/3 mešavine. Ta kombinacija može se primeniti kod pripreme različite hrane, kao što su hleb, palačinci, uštipci, pite razljevuše itd.

Stepen kiselosti.max. 4

Sadržaj pepela. max. 2, 5%

Vlažnost: max 15%

Nutritivne vrednosti za 100gr proizvoda
Kalorije 335
Kalorije iz masti 26
Zasićene masti 1g 3%
Holesterol 0mg 0%
Natrijum 11mg 0%
Ukupno ugljenih hidrata 71g 24%
Dijetna vlakna 10g 40%
Šećer 3g
Protein 13g
Vitamini:
A 0%
C 0%
Kalcijum 4%
Gvožđe 23%

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Integralno heljdino brašno 1kg Bio Heljda“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *